Despre Universitate
 
 
 
 
Scurt istoric
Conducerea UTCB
Organizare interna
Facultati
 
 
 
 
Departamente
Acte de studii
Infrastructura
Raport anual privind evaluarea si asigurarea calitatii in UTCB
 
 
Dare de seama
Prezentare UTCB
    Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti este o universitate tehnica pentru formarea specialistilor cu pregatire superioara in domeniile inginerie civila, ingineria instalatiilor, inginerie mecanica/masini si utilaje pentru constructii, ingineria mediului, inginerie geodezica, inginerie si management si ingineria sistemelor.


    Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, urmasa directa a Scolii Nationale de Drumuri si Poduri infiintata in Romania in urma cu aproape un secol si jumatate, este astazi fanionul invatamantului de constructii din Romania. Sunt oferite programe de studii in toate domeniile ingineriei civile si protectiei mediului si in domenii adiacente, cum sunt instalatiile, utilajul pentru constructii, geodezia. In anii din urma programele de studiu s-au diversificat si cuprind in prezent si specializari din domeniul ingineriei sistemelor precum si din domeniul limbilor straine.

    Cu o bogata traditie si profesori de marca, care au pus si pun jaloanele invatamantului ingineresc si au contribuit si contribuie la edificarea unor opere de referinta pentru tara, Universitatea este acreditata pentru toate ciclurile de invatamant superior licenta, masterat si doctorat. In prezent sunt inregistrati peste 8000 de studenti pentru primele doua cicluri si peste 600 de studenti / cursanti la doctorat.

    Corpul profersoral cuprinde cca 540 de membrii, relativ egal impartiti in profesori si confrerentiari universitari, lectori sau sefi de lucrari si tineri asistenti si preparatori. Intreg corpul profesoral este angajat in activitati de cercetare, proiectare si consultanta, contribuind nemijlocit la cunoasterea din domeniu si la finantarea programelor de dezvoltare.

    In urma evaluarii institutionale din 2009 Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti a obtinut un GRAD DE INCREDERE RIDICAT  fapt ce dovedeste ca Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti dispune de toate dotarile necesare si profesori pentru a organiza un invatamant de calitate.

Copyright 2010 UTCB

Prezentarea universitatii
 
 
Bd. Lacul Tei nr. 122 - 124
cod 020396, sector 2
Bucuresti
Tel.: +40 21 242.12.08
Fax: +40 21 242.07.81
Email: secretariat@utcb.ro
Home
Prezentarea universitatii
Ghidul Studentului
Absolventi UTCB
 
Reviste Stiintifice   Intranet   Posta electronica   Informare publica   Link-uri utile   Harta site
 
Plan Operational Obiective strategice
 
Carta UTCB